
KASEMAHLA KOKTEILID
Alkoholivabad talvekokteilid
Alkoholivabad kokteilid
Vurtsusemad kokteilid

KASEMAHLA COOLER
Retsept: Henry Morgan
Koostisosad:
25ml laimimahla
25ml apelsinimahla
25ml granadilli siirupit
Öselbirch HÄPU hapendatud kasemahl
Kaunistuseks: viiluke apelsini või 1/2 granadilli
Valmistamine:
Raputa kõik koostisained peale kasemahla koos jääga šeikeris ning kurna kokteil sõelal kokteiliklaasi, mis on eelnevalt jääga täidetud.
Täida klaas ÖselBirch hapendatud ja gaseeritud kasemahlaga ning serveeri apelsini viilu või granadilliga.

KASE-MARJA SMÄSH
Retsept: Henry Morgan
Koostisosad:
4-5 põldmarja
3-4 värsket maasikat
3-4 värsket basiilikut
veidi suhkrusiirupit
20ml sidrunimahla
ÖselBirch HÄPU hapendatud kasemahl
Valmistamine:
Pane viilutatud maasikad (jäta üks kaunistuseks) ja põld- marjad klaasi põhja koos suhkrusiirupiga ning tambi kergelt katki.
Lisa klaasi sidrunimahl ja basiilik. Täida klaas 3/4 ulatuses purustatud jääga ning sega kergelt läbi.
Täida klaas ÖselBirch hapendatud ning gaseeritud kasemahlaga ning lisa veel natukene jääd. Serveeri värkse maasika ja basiiliku lehega.
SOOVITUS: Väike kogus värskelt jahvatatud pipart toob välja basiiliku kerge teravuse!

MARJA-MÜNDI LIMPS
Koostisosad:
1/2 laimi
2-3 maasikat
3-4 värsket mündi lehte
Veidi suhkrusiirupit
ÖselBirch HÄPU hapendatud kasemahl
Valmistamine:
Lõika laimi pool neljaks ja lisa koos viilutatud maasikate ning suhkru- siirupiga klaasi põhja ning tambi segu õrnalt katki.
Aseta mündilehed peopesale, lajata teise peopesaga mündilehtedele ning lisa need klaasi. Täida klaas 3/4 ulatuses jääga ning sega kergelt läbi.
Täida klaas ÖselBirch kasemahlaga, lisa veel natuke jääd ning serveeri värske mündiga.
SHARING IS CARING: Tee jook kannu ning rõõmu jagub rohkematele!

KASEMAHLA LIMONAAD
Retsept: Henry Morgan
Koostisosad:
25ml sidrunimahla
Veidi suhkrusiirupit
Öselbirch HÄPU hapendatud kasemahl
Kaunistuseks: viiluke sidrunit
Valmistamine:
Raputa sidrunimahl ja suhkrusiirup segamini ning seejärel kurna kokteil sõelal jääga täidetud kokteiliklaasi. Täida klaas ÖselBirch kasemahlaga ning serveeri sidruniviiluga.

BIRJITO
Koostisosad:
50 ml valget rummi
1/2 laimi
3-4 vaarikaid või värsket rabarberit
8 värsket mündi lehte 1-2 spl pruuni suhkrut
ÖselBirch ‘RUUBEN’ hapendatud kasemahl rabarberiga (proovi ka ‘HÄPU’ hapendatud kasemahlaga)
Valmistamine:
1. Lõika laimi poolik neljaks ja lisa koos vaarikate ja suhkruga klaasi põhja ning tambi segu õrnalt katki.
2. Aseta mündilehed peopesale, lajata teise peopesaga mündilehtedele ning siis lisa need klaasi. See avab mündi eeterlikud õlid ning nii saad hea aromaatse kokteili.
3. Lisa rumm ning täida klaas 3/4 ulatuses jääga. Sega kergelt läbi.
4. Täida klaas kasemahlaga ning lisa veel natuke jääd. Serveeri mündilehega.

BASIL SMASH
Koostisosad:
5cl gini
5 värsket basiilikumi lehte
2cl suhkrusiirupit
2cl sidruni mahla
jääkuubikuid
ÖselBirch HÄPU hapendatud kasemahl
Valmistamine:
Mulju basiilik šeikeri põhjas, lisa koostisained ja jää, šeigi ja kurna läbi sõela jahutatud kokteiliklaasi.
Täida kasemahlaga, kaunista basiilikuga ja serveeri kõrrega!

JÕULUNE INGE
Koostisosad:
2 tähtaniisi
2tl suhkrut
rosmariinioks
apelsinikoor
175ml INGE kasemahl
Valmistamine:
sega koostisained kuumakindlas nõus ning kuumuta kuni 95C. Serveeri kuumakindlas klaasis.

VÜRTSIKAS & KUUM ARDON
Koostisosad:
Näpuotsake soola
2,5 tl suhkurt
Rosé pipar
2-3 vürtsitera
Apelsini koort
175ml ARDON kasemahl
Valmistamine:
sega koostisained kuumakindlas nõus ning kuumuta kuni 95C. Serveeri kuumakindlas klaasis koos apelsini koorega.

MAGUS INGE
Koostisosad:
1tl rosinaid
2tl suhkrut
1/2 laimi mahl
kaneelikoor
kardemoni
175 ml INGE kasemahla
Valmistamine:
Sega koostisained kuuma- kindlas nõus ning kuumuta kuni 95C. Serveeri kuumakindlas klaasis.

MAGUS & KUUM ARDON
Koostisosad:
3-4 tera nelki
2tl pruuni või kookossuhkurt
Cayenne pipart
1/2 laimi mahl
175ml ARDON kasemahla
Kaunistuseks: mündivars
Valmistamine:
Sega koostisained kuumakindlas nõus ning kuumuta kuni 95C. Serveeri kuumakindlas klaasis ning kaunista mündivarrega.