kasemahl kiirendprogrammis Nestle ÖselBirch

READ IN  🇩🇪  🇬🇧


Jaanipäev on läbi ja sellega ka kohe juba esimene poolaasta. Nii on just nüüd sobiv aeg meie viimaste kuude tegemiste kiireks ülevaatamiseks. Kuigi ei saa just öelda, et ühegi idufirma elu oleks rahulik ja lõõgastav (välja arvatud hierarhia struktuurid), on viimased kuud meie jaoks olnud eriti intensiivsed ja kiired. Millega oleme siis tegelenud?

Pikke kuid kestnud tootmispartneri otsingud Kesk-Euroopas ei olnud meie jaoks edukad. Just siis kui olime peatud, eksinud ja “mida nüüd edasi teha?!” etapis, võttis meiega ühendust Nestlé. Enne kui hakkad oma järeldusi tegema, palume siiski järgnev läbi lugeda. 😉

Pärast esimest Skype’i kõnet ja esmast teineteise tundmaõppimist kutsuti meid külastama Nestlé Research keskust, Šveitsis Lausanne’s. See oli kutse, mille lihtsalt pidi vastu võtma. Kes ei tahaks näha kasvõi natuke sealsete meistrite tööd ja töökorraldust? Kuigi olime veel kahtleval seisukohal, üllatusime sinna jõudes väga mitmes aspektis ning lõpuks jõudsime sinna, kus oleme praegu: Nestlé teadus- ja arendustegevuse kiirendusprogrammi (Nestlé Research & Development Accelerator Program).

Mida seni kiirendusprogrammis saavutanud oleme

Tänu kiirendile, õppisime palju toiduaine- ja joogitööstuse töö kohta ning ka seda kuidas meie uudne tooraine – kasemahl – selle kõigega kokku sobib. Rahvameditsiini andmetel on kasemahla Eestis ja teistes põhjamaades kasutatud mitmel otstarbel ning nüüd oleme suutnud mõista selle taga olevat teadust. Meil on ka palju parem ülevaade ülemaailmsetest toiduainetööstuse eeskirjadest ja teguritest, mis aitavad tootmist suurendada. Erinevate tehtud sammude tõttu on meil retsept, mille järgi suudab peagi toota kasemahlajooke enam kui meie senine üks ainus tootja Eestis. Seetõttu saame hakata lahendama meie esialgset probleemi ning vähendada transpordi mahtu ja hankida osa toorainetest piirkondlikult vastavalt sihtturule.

Ja kõige põnevam uudis on see, et oleme vaikselt alust panemas ÖselBirch-ile ka Šveitsis! Täna on juba võimalik söögi kõrvale Börch kasemahlajooki juua Café Henry’s Vevey’s. Suvel saab aga kõigi lemmikut Ruubenit ja maitsvat kokteili ÖselBirch Basil Smash nautida Šveitsis La Terrassé Nestlé’s suurürituse La Féte des Vignerons raames.

Oleme selle võimaluse eest väga tänulikud ning ootame põnevusega kõike mis veel ees. Kui on midagi, mida tahaksid veel teada, siis küsi julgelt võttes meiega ühendust Facebookis, Instagramis või saates meile email.

 

Mõnele küsimusele tahaksime aga vastata juba ette ära:

• Me jääme oma väärtuste juurde: oleme jätkusuutlikud ja keskkonnasõbralikud, 100% mahetoodang, säilitusainete vabad ja vähendatud suhkrusisaldusega.

• Ettevõttest ei ole me midagi müünud ning oleme jätkuvalt pereettevõte.

 

Kaunist suve soovides, 
Börchi pere

Loe veel ÖselBirch blogist: